Deze 10 sporten beoefent de Belg het vaakst

Ook dit jaar was Incidence aanwezig op de Sportbeurs om te peilen naar de tevredenheid van de bezoekers. Voorafgaand aan deze beurs – die plaatsvond van 2 tot 3 februari 2017 in Brussels Expo – bevroeg Incidence de Belgische bevolking over haar gewoonten op het vlak van sport. Hier vindt u de voornaamste resultaten, geciteerd door de krant Het Belang van Limburg in een artikel van 3 februari 2017:

Deze 10 sporten beoefent de Belg het vaakst

Wandelen is veruit de populairste sport voor de Belg om zelf te beoefenen. Dat blijkt uit een enquête van FISA, de organisator van verschillende grote nationale beurzen, in samenwerking met marktonderzoeksbureau Incidence.

Voor het onderzoek, dat uitgevoerd werd in aanloop naar de beurs Sports Fair  die vandaag van start gaat in Brussels Expo, werden 1.000 Belgen ouder dan 18 jaar bevraagd. Uit de resultaten blijkt dat 66 procent van de Belgen regelmatig aan sport doet. De tien populairste sporten zijn:

  1. Wandelen – 34 procent
  2. Fitness – 15 procent
  3. Joggen – 15 procent
  4. Wielrennen en mountainbiken – 13 procent
  5. Zwemmen – 12 procent
  6. Voetbal – 6 procent
  7. Wintersport – 5 procent
  8. Tennis – 4 procent
  9. Dans – 4 procent
  10. Badminton – 4 procent

De wandelsport is vooral populair bij 55-plussers. Jongeren houden zich dan weer voornamelijk bezig met fitness en joggen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 70 procent van de Belgen een fiets heeft. De helft daarvan gebruikt die zeer vaak. Opvallend is wel het grote verschil tussen de regio’s. Zo heeft 82 procent van de Vlamingen een fiets, tegenover 59 procent van de Walen en 50 procent van de Brusselaars. In Vlaanderen en Brussel wordt de fiets vooral gebruikt als vervoersmiddel terwijl de Walen er vooral uitstapjes met familie en vrienden mee doen.